Veggie traybake
Voor 2 personen, 35 minuten
Ingrediënten
1 bol knoflook
500 gram groente naar keuze, denk bijvoorbeeld aan courgette, aubergine, paprika, wortel of rode ui.
250 gram krieltjes
250 gram kleine tomaten
3 el olijfolie
½ tl chilivlokken
1 el gedroogde oregano
Een paar takjes verse tijm of rozemarijn
Verwarm je oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Halveer de bol knoflook, zodat je alle teentjes door midden snijd in een beweging.
Snijd de groente grof klein. Snijd als je wortel gebruikt deze wat kleiner dan de rest om te voorkomen dat deze nog hard is als de rest al gaar is.
Als je kleine krieltjes hebt, kun je deze heel laten, anders even halveren.
Stort alle ingrediënten op de bakplaat en spreid een beetje uit. Besprenkel alles met de olijfolie en de kruiden. Voeg eventueel wat peper en zout toe.
Zet in het midden van de oven voor ongeveer 30 minuten of totdat alle groenten zacht en gaar zijn.
Knijp de geroosterde tenen knoflook uit over de groenten. Smullen maar!
Tip: Serveer met wat zachte kaas zoals (buffel)mozzarella, ricotta of geitenkaas. Echt verrukkelijk!
Recept komt van www.puurgezond.nl