Hulp nodig?

Hulp nodig?

Je hebt geen reden nodig om iemand te helpen.

Soms zit het mee, soms zit het tegen. En dan zijn wij er voor je. Onze voedselpakketten ontzorgen. Want boodschappen doen, is wel het laatste waar jij nu energie voor hebt.

Let op! Je kunt zelf geen voedselpakket aanvragen. Daarvoor heb je een hulpverlener nodig.

Die vind je via de VraagWijzer, een gratis loket van de gemeente Rotterdam. Bel 14 010 of ga langs bij een van hun vestigingen in jouw buurt.

UITLEG

VraagWijzer brengt jou in contact met een hulpverlener. Bijvoorbeeld iemand van het wijkteam of een maatschappelijk werker. Samen vullen jullie het aanvraagformulier in. Wij nemen deze in behandeling en laten snel weten of en wanneer je het gratis voedselpakket kan ophalen.

Regelt een bewindvoerder of schuldhulpverlener je geldzaken? Vraag hem of haar dan de aanvraag in te dienen.

Hulp is maatwerk. Daarom werken wij met hulpverleners. Zij kennen alle regelingen en weten het beste of jij in aanmerking komt voor een voedselpakket. En wie weet, misschien kan de hulpverlener je ook helpen met andere financiële problemen. Wij willen dat jij zelfstandig kan leven. Zonder schulden. Zonder armoede.

Met de aangeleverde gegevens wordt een rekensom gemaakt. Heb jij maandelijks minder dan € 300 te besteden (na aftrek van vaste lasten en aflossingen), dan kom je in aanmerking voor ons pakket. Voor elke volwassene of kind extra, komt daar 110 euro bij. Een huishouden van 2 volwassenen met 1 kind mag dus maximaal (€ 300 + € 110 + € 110) 520 euro te besteden hebben.

Onze voedselpakketten zijn dat tijdelijke steuntje in de rug. Met een volle maag werk je immers beter aan je toekomst. Daar hoeft niemand zich voor te schamen. Dus ken jij iemand die wel wat hulp kan gebruiken of ervaar je zelf financiële problemen? Maak er werk van en vraag een pakket aan!

PRIVACY

Wij horen vaak dat mensen bang zijn dat hun gegevens via ons bij de sociale dienst, belastingdienst of UWV terechtkomen. Dat gebeurt niet. Je kunt veilig een pakket aanvragen. Wij vinden: iedereen moet aanspraak kunnen maken op voedsel.

Voedselbank Rotterdam zal NOOIT jouw persoonlijke gegevens doorgeven aan externe instanties of personen!

Wij zijn een onafhankelijke organisatie die volledig functioneert met alleen (onbetaalde) vrijwilligers. Ook op het uitdeelpunt waar jij je pakket kan ophalen. Wij leven van giften in geld en voedsel