Tomaten-broodsalade
Voor 4 personen, 15 minuten, wachttijd: 1 uur
200 gram oud brood
6 rijpe tomaten
1 rode ui
½ komkommer
100 gram knolselderij of 2 stengels bleekselderij
bosje verse basilicum
50 gram zwarte olijven
6 eetlepels olijfolie
2 eetlepels balsamico-azijn
Snij het brood in stukjes en doe het in een kom. Besprenkel het brood met koud water. Het brood moet vochtig worden maar niet te nat.
Maak de groenten schoon en snij in stukjes. Hak de basilicum fijn. Schep de groenten samen met basilicum door het brood.
Snij de olijven in plakjes en schep deze ook door de salade.
Klop een dressing van olie, azijn en peper en schep door het broodmengsel.
Zet de salade minimaal 1 uur in de koelkast om smaken te laten intrekken en door en door koud te laten worden, eet smakelijk!
Recept komt van www.puurgezond.nl