Boterbonen of limabonen met saucijs

Boterbonen of limabonen met saucijs

Boterbonen of limabonen met saucijs

Voor 4 personen, 1 nacht de bonen weken en 2 uur en 30 minuten

  1. Week de bonen een nacht in koud water en laat ze daarna uitlekken.

  2. Kook de bonen in ruim water in twee uur gaar en laat de bonen daarna goed uitlekken.

  3. Snij de ui, knoflook en tomaat in kleine stukjes.

  4. Doe een scheutje olie in een pan en bak de ui en knoflook totdat het een kleurtje krijgt en haal het mengsel uit de pan.

  5. Bak de saucijzen gaar en voeg de tomaat toe (bewaar wat tomaat voor de garnering).

  6. Snijdt de saucijzen in plakjes en doe ze terug in de pan en voeg het uienmengsel en de bonen toe. Roer het mengsel goed door.

  7. Voeg zout en peper toe naar smaak en laat het geheel nog 10 minuten op laag vuur zachtjes doorkoken.

  8. Garneer de bonenschotel met stukjes tomaat en verse bailicum. Eet smakelijk!

Terug naar recepten overzicht

Andere recepten