Mensen
2002-2022

20 jaar
Mensen
Vrijwilliger Dennis Cosic
Vrijwilliger Dennis Cosic

Dennis Cosic heeft er zeker al 3500 uur vrijwilligerswerk op zitten. Daarnaast startte hij een mooie inzamelactie. #klikvoorvoedselbank

Begonnen op de Nieuwe Binnenweg
“Ik werk al ongeveer 15 jaar bij Voedselbank Rotterdam. Ik begon bij het uitdeelpunt Europoort in de ruimte van de Evangelistische kerk op de Nieuwe Binnenweg. Ik kende de coördinator en hoorde dat ze hulp nodig hadden. Toen was de voedselbank nog niet zo bekend. In het begin gingen we zelf spullen ophalen met een geleende aanhangwagen. Op de Keileweg sorteerden we de producten en verdeelden ze in de kratten. Deze deelden we de volgende dag dan uit. We waren zeker 3 tot 4 uur bezig op twee dagen met verdelen. Daarna kregen we kratten kant-en-klaar vanuit het distributiecentrum.”

En nu bij onze Voedselbank supermarkt!
“Sinds de opening in 2020 werk ik op donderdagmiddag bij de Voedselbank supermarkt. Het is leuk werk, en ik vind het fijn om mensen te helpen. Als iedereen dit werk zou doen, dan hadden we het allemaal beter. Een paar uurtjes kan iedereen zich veroorloven. Je moet het willen én doen. Ik hoop nog altijd dat op het een dag niet meer nodig is.”

Vertel, #klikvoorvoedselbank
“Ik heb veel plannen om de voedselbank verder op de kaart te zetten. In mijn vrije tijd ben ik bijvoorbeeld gamer en ik wil met behulp van mijn YouTube kanaal geld inzamelen. Elke klik is geld waard. De bedoeling is om op de content te klikken en op deze manier geld op te halen voor de voedselbank. Ik ben een grootte fan van Formule 1 en mijn YouTube kanaal bevat dan ook voornamelijk Formule 1 spellen. Zelf ben ik aardig bekend en erkend: zes keer Event Kampioen van F1 Mobile Racing, het officiële spel van de Formule 1. En daarom kan ik iets betekenen voor de voedselbank. Mijn kanaal bevat meer dan 1900 + filmpjes met meer dan 750 000 weergaven en je mag ze klikken zo vaak je wil. Mijn doel is meer dan 17 miljoen weergaven.”

Waarom zou je klikken?

“Steun geven aan je medemens in nood was nog nooit zo gemakkelijk. Tijdens het eten of douchen gewoon klikken , je hoef niet eens te kijken. En ik zou zeggen: de voedselbank kan alle hulp gebruiken! Stel voor dat we met z’n alle klikken, meerdere malen? Wereld nieuws....YouTube plat....

Ik roep jullie allemaal op.....jeugd, ouders, opa's en oma's....BN-ers, laat van je  horen....

Niet vergeten door te vertellen.....#klikvoorvoedselbank. KLIK JE SUF......Laat zien wat Nederland kan!”

 

Lees ook