Armoede
2002-2022

20 jaar
Armoede
Rotterdam staat op tegen armoede
Rotterdam staat op tegen armoede

Arm in Arm

Voedselbank Rotterdam was een van de eerste 12 organisaties die zich aansloot bij Arm in Arm. Dit initiatief werd in 2021 (Jaar Tegen Armoede) gestart door de gemeente , Warm Rotterdam en ER IS GENOEG. Gedurende het jaar trokken zij samen de stad in om maatschappelijke partijen aan elkaar te koppelen en samen te laten werken. Want op die manier kunnen we nog beter een bijdrage leveren aan het bestrijden van armoede.

Voor veel Rotterdammers zijn verse boodschappen niet vanzelfsprekend en zijn nieuwe schoolspullen of de contributie voor een sportvereniging niet betaalbaar. Wanneer je in armoede leeft en niet goed voor jezelf of je gezin kan zorgen leidt dat tot stress die je situatie kan verslechteren. In onze stad leven zestigduizend huishoudens op of rond de armoedegrens. De uitbraak van Covid-19 heeft het er voor velen van hen niet gemakkelijker op gemaakt.

Het is tijd om alle Rotterdammers in armoede de hand te reiken. Dat doen we allereerst door alle krachten van onze stad te mobiliseren; de gemeente, Rotterdamse organisaties, bedrijven en particulieren. Maar dat doen we ook door het taboe rond armoede te doorbreken en het bespreekbaar te maken. Armoede kan namelijk iedereen overkomen. Zo zorgen we dat elke Rotterdammer die hulp nodig heeft weet waar hij of zij terecht kan.

Lees ook