Hulp
2002-2022

20 jaar
Hulp
2018: Een koud kunstje
2018: Een koud kunstje

Het is begin 2018 als Voedselbank Rotterdam een cheque ontvangt van het Oranje Fonds.

Ons distributiecentrum mag voor 1.070 euro nieuwe thermometers aanschaffen!

Het ontvangen en opslaan van voedingsmiddelen, het samenstellen en afleveren van de voedselpakketen. Al deze logistieke operaties moeten voldoen aan de voedselveiligheidseisen die opgesteld zijn door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NWA) van het Ministerie van Economische Zaken. Een van de elementaire eisen is een temperatuurcontrole van koel- en diepvriesproducten tijdens transport, vanaf de leverancier tot aan de uitgifte van de voedselpakketten aan klanten. 

Dankzij het Oranje Fonds kon Voedselbank Rotterdam haar oude thermometers vervangen door 50 gloednieuwe en gekalibreerde exemplaren.  

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caraïbisch deel van het Koninkrijk. In 2017 ondersteunde dit fonds met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt onder meer gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.  

 

Lees ook