Zoete aardappelsoep
Voor 4 personen bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
750 gram zoete aardappels,
250 gram kipfilet,
2 eetlepelszonnebloemolie
1 ui, gepeld en gesnipperd
2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
2 teentjes knoflook, geschild
1 bouillontablet
½ -1 rode peper, zonder zaden, fijngehakt
1 zak verse spinazie (300 gram)
4 eetlepels kokosmelk
1 eetlepel fijngehakte verse koriander
Bereiden
Schil de zoete aardappels en snij ze in blokjes. Snij de kipfilet in kleine blokjes.
Verhit intussen 1 eetlepel olie in een soeppan en fruit ui en gemberwortel en pers de knoflookteen uit. Voeg de overige aardappelblokjes en 500 ml water toe en kook in circa 10 minuten gaar.
Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg nog ½ liter water, bouillontablet en rode peper toe en breng aan de kook. Bestrooi, indien gewenst, de stukjes kip met zout, voeg bij de soep en kook nog circa 5 minuten tot de kip gaar is.
Verhit intussen in een wok 1 eetlepel olie en roerbak de spinazie. Zet het vuur uit zodra de spinazie begint te slinken.
Breng de soep op smaak met peper en eventueel een beetje zout en giet in een kom. Garneer met geroerbakte spinazie, kokosmelk en verse koriander.
Tip; liever geen vlees? Vervang de kip door blokjes tahoe.