Gevulde ronde courgette
Voor 2 personen, 45 minuten
2 ronde courgette
750ml zwarte bessensap1 blik tomatenblokjes
150 gram gehakt
4 el platte fijngesneden peterselie
1 tl gehaktkruiden
zout en peper
1 gesnipperde rode ui
1 el olijfolie
2 teentjes gesneden knoflook
Verwarm de oven op 200 graden.
Snij het kapje van de courgette en hol de courgette uit. Bewaar het witte vruchtvlees en hak dit fijn.
Bak het gehakt in olijfolie gaar. Voeg de ui, knoflook en courgette toe en bak een paar minuten mee. Voeg 2/3 van de tomatenblokjes toe en laat het iets inkoken. Voeg daarna zout, peper en peterselie toe en meng.
Haal het gehaktmengsel van het vuur en schep dit in de courgettes.
Bekleed een ovenschaal met 1/3 van de tomatenblokjes en plaats de courgettes hierop. Bak 35 minuten in een voorverwarmde oven tot de courgettes gaar zijn. Eet smakelijk!