Zet hier je tanden maar in!

Zet hier je tanden maar in!

Gratis tandenborstels en tandpasta 

Wil je (pijnvrij) eten, dan is een sterk gebit noodzakelijk. En gezonde tanden en kiezen vragen om een goede mondhygiëne. Stichting Betrokken Student (BeSt) en Stichting Rotterdam MEETS helpen daarbij.

Dagelijks poetsen, goed stokeren of flossen. Iedereen weet ervan, maar soms schiet het er bij in. Zeker als je weinig geld of grote zorgen hebt. En dan is ondersteuning gewenst. Op 4 juni deelden leden van de Stichting Betrokken Student (BeSt) en Stichting Rotterdam MEETS gratis tandenborstels en tandpasta uit. Ook gaven ze advies.

Gezond gebit

Cliënten troffen hen aan in de sociale ruimte van onze supermarkten in Zuid en Crooswijk. Voor iedereen waren er tandenpoetsartikelen voorradig en de mogelijkheid om vragen te stellen. Want wist je dat ook bewust eten en drinken bijdraagt aan een gezond gebit? Drink bijvoorbeeld zoveel mogelijk water en kies voor voedingsmiddelen met veel calcium, magnesium en vezels (bron: thuisarts.nl).

Meer dan alleen voedsel

Superfijn dat beide stichtingen onze cliënten helpen hun leefomstandigheden te verbeteren. De faciliteiten in onze sociale ruimte lenen zich uitstekend voor zulke acties. Er hangen schermen waarop verschillende hulporganisaties informatie delen. Ook kunnen cliënten lezen over leuke acties die speciaal voor hen zijn opgezet. Van gratis tochtjes met de pannenkoekenboot tot hulp bij administratie en schulden.