Voedselbank Rotterdam 20 jaar!

Voedselbank Rotterdam 20 jaar!

29 augustus 2022

De Maas, de zon, 20 jaar voedselbank en 300 vrijwilligers. Even mixen en voila: een super geslaagd feest!

Afgelopen zondag bedankte Voedselbank Rotterdam haar vrijwilligers op grootse wijze. Verwennerij op de SS-Rotterdam, mogelijk gemaakt door onze donateurs.

Zie ze staan, daar op het achterdek van het historische cruiseschip. Aanmoediging hadden ze niet nodig, onder luid gejuich gingen de speciale voedselbank-sjaaltjes de lucht in voor de foto. Bedankt voor deze mooie dag! Een impressie…

Het begon op de Keilewerf met een gratis lunch van Domino Pizza. 2 of toch 3 punten, er was meer dan genoeg (want 200 gedoneerde pizza’s!) en in ieders favoriete smaak.

En op diezelfde plek, maar dan als afsluiter van de feestdag, volgde later nog zo’n traktatie. Bram Ladage schepte voor iedereen een echte puntzak vol met de lekkerste patat van Rotterdam. Gratis smullen met of zonder flinke klodder mayo.

Met gevulde maag ging feesten nog beter. Dat bleek al onderweg naar de ss Rotterdam. De schipper van rondvaartboot de Smaragd zette koers naar Katendrecht en leverde alle vrijwilligers veilig af op het kleine ponton naast het cruiseschip. Oké, eerst nog extra rondje Maas. Want het uitzicht op Rotterdam blijft imposant. Ook imposant, op dat moment werd een enorm spandoek uitgerold.

Een vlag van maar liefst 10 bij 2 meter met bedanktekst die de vrijwilligers deed glunderen.

Wow, voor wie nog nooit op de ss Rotterdam geweest is, zeker doen. Het schip had een prachtige zaal in orde gemaakt voor onze vrijwilligers en dankzij de attente bediening kwamen zij niks te kort. Biertje, bitterbal en zon op het achterdek. Wie zit er dan te wachten op een officiële toespraak? Voedselbank directeur Rob Boswinkel hield het dan ook kort. Hij zette alle vrijwilligers en oprichters Clara en Sjaak Sies in het bijzonder vol in de spotlight en gaf toen de microfoon over aan Najib Amhali.

Spijkerbroek en T-shirt en alle lachers op zijn hand. Zo trots dat deze cabaretier onze ambassadeur is. En de dansvloer die moest vol. Op z’n Rotterdams wel te verstaan. Superact van de Wannebiezz kreeg het voor elkaar. Met een mix van oerbekende meezingers en pakkende nieuwe liedjes brachten ze de sfeer er goed in.

Afgetopt met de dansbare klanken van de dj. Maar toen moest de climax nog komen. Want sjonge jonge, wat ging het schip uit z’n stekker toen Lee Towers het podium beklom! Let wel, dat deed hij geheel belangeloos voor onze vrijwilligers. Een legende. Als een magneet trok hij de feestgangers naar zich toe. Schouder aan schouder, handen in de lucht en met hier en daar een traan: ‘you’ll never walk alone.’

In polonaise richting de old timer bussen.. Laatste halte van vandaag: weer terug naar de Keilewerf. Uitstappen bij de patatkraam en in de rij voor een goodie-bag. Wat een dag, wat een feest en wat een signaal naar onze vrijwilligers. Jullie zijn belangrijk!