Studenten vullen 1000 voedselkratten

Studenten vullen 1000 voedselkratten

Goede Doelen Dagen R.S.C./R.V.S.V.

Het Rotterdams Studenten Corps en Rotterdams Vrouwelijke Studenten Vereeniging kan wel een potje breken bij onze voedselbank. Tijdens de Goede Doelen Dagen doneerden de leden maar liefst 30.000 producten! Dat zijn ruim 1000 goed gevulde voedselkratten. Binnenkort ligt het in de schappen van onze supermarkten.

 

Het 22e lustrum van R.S.C./R.V.S.V. is een groot feest. Ook voor ons! Want op 3, 4 en 5 april werd voedsel ingezameld op de sociëteit. Studenten, familieleden en inwoners van Kralingen liepen de deur plat en doneerden samen meer dan 30.000 houdbare producten. Daar kunnen heel veel cliënten heel lang van eten.

 

De actie werd groots opgezet. De Goede Doelen Commissie liet zich die 3 dagen namelijk opsluiten in een ‘glazen huis’ waar het ’s avonds ook radio maakte. Ze nodigde sprekers uit om te vertellen over de voedselbank, armoede en Rotterdam. Dat leverde mooie verhalen op van onder meer Sander de Kramer, Ivo Opstelten en onze eigen Helma. Een sterk staaltje Rotterdammers voor Rotterdammers, zeg maar.

 

Nog steeds kijken wij een beetje beduusd naar de enorme muur van oranje kratten die in onze loods is verzameld. En wij gaan knetterhard aan de slag om alles op de juiste plek te krijgen: op tafel van 2000 Rotterdamse huishoudens. Studenten bedankt! Jullie geven ons motto  ‘Wegkijken helpt niet, aanpakken wel’ een heel nieuw elan.

Fotograaf: Roderik van Nispen.