'Mijn schulden stapelden zich op'

'Mijn schulden stapelden zich op'

Zit je op dit moment in een lastige periode? Laat je inspireren door het verhaal van Ninon!

Vriendin januari 2023- Uiteindelijk komt het echt goed. “Er was maar één persoon die daar iets aan kon veranderen en dat was ik zelf. Dat was de ommekeer. Ineens kwamen er daarna allerlei dingen op mijn pad.”

“Bij de Voedselbank vertelde ik over mijn situatie. Dat ik eigenlijk weer aan het werk wilde en mijn schulden wilde afbetalen. Soms moest ik kiezen tussen mijn katten eten geven of mezelf. En dan gingen mijn katten toch voor.” Ze werd vrijwilliger zodat ze langzaam kon wennen aan een werkomgeving en re-integreren. Als dank kun je dan ook een voedselkrat halen. “Ik maakte daar ook kennis met mensen van maatschappelijk werk, die wisten welke van mijn schulden misschien konden worden kwijtgescholden.”

Ook Ninon merkt dat veel mensen zich schamen dat ze bij de voedselbank zitten. “Ik snapte dat wel. Totdat ik er zelf terechtkwam en dacht: waarom heb ik dit niet eerder gedaan? De voedselbank is een hulpinstantie, er zijn daar mensen die kunnen helpen.”

Inmiddels is ze schuldenvrij, heeft ze weer een betaalde baan als webmaster bij STC Group én werkt ze nog steeds elke week een dag als vrijwilliger. En wist je dat ze super creatief is en hele toffe Zooi mooi illustraties maakt?

Op onze facebookpagina kun je haar hele verhaal lezen.