Klimaatroute: 200 afspraken in 4 dagen

Klimaatroute: 200 afspraken in 4 dagen

Energiecoaches van Klimaatroute bezoeken binnenkort zeker 200 cliënten van Voedselbank Rotterdam. “We gaan hen helpen de energierekening te verlagen”, zegt vestigingsmanager Lucas Louwerse. 

Afgelopen mei stonden de energiecoaches 4 dagen in onze Voedselbank Supermarkten in Rotterdam Zuid en West. In de sociale ruimte gingen ze het gesprek aan met cliënten die hun voedselpakket kwamen uitzoeken. Onderwerp: de hoge energielasten. Lucas: “We gaven tips om te besparen. Kleine gedragsveranderingen en eenvoudige producten kunnen soms al tientallen euro’s op jaarbasis schelen.”

Direct besparen

200 cliënten vroegen een huisbezoek aan. Tijdens zo’n bezoek wordt op basis van de thuissituatie en woningtype een energieadvies op maat samengesteld. “Daarnaast nemen de energiecoaches gratis energiebesparende producten mee, zoals ledlampen, tochtstrips en radiatorfolie. Deze installeren ze direct en kosteloos in de woning, zo kan dezelfde dag nog begonnen worden met besparen!”

Meer slagkracht

Zowel Klimaatroute als Voedselbank Rotterdam is blij met het resultaat van deze actie. Beide organisaties willen immers hetzelfde: mensen helpen. “Door samen te werken vergroten we het bereik van onze diensten”, benadrukt Rob Boswinkel. “En dat is precies wat we voor ogen hadden met de sociale ruimtes in onze nieuwe winkels.” De voedselbankdirecteur hoopt snel meerdere initiatieven aan te trekken.

 

Klimaatroute

De gemeente Rotterdam werkt met Klimaatroute als betrouwbare partner samen om hulpbehoevende  inwoners te helpen met de stijgende energierekening. Energiecoaches van Klimaatroute komen langs om u te voorzien van coaching, energieadvies en gratis energiebesparende producten. De gemeente Rotterdam betaalt hiervoor.