Inkomensdrempel verlaagd

Inkomensdrempel verlaagd

Inkomensdrempel verlaagd 

Of je een voedselpakket mag ophalen, hangt af van je inkomsten minus je vaste lasten: hoeveel geld blijft over voor voedsel, kleding en sporten. Dat bedrag is vanaf half september met 50 euro verhoogd.

De norm voor hulp van de voedselbank was 250 euro en nu dus 300 euro. Voor elke persoon meer in het huishouden, kun je 110 euro optellen. Dat betekent dat een alleenstaande ouder met twee kinderen die na aftrek van de vaste lasten minder dan 520 euro overhoudt, vanaf nu welkom is bij de voedselbank. Aanmelden kan alleen via een hulpverlener.

Normaal gesproken evalueren we de hoogte van het normbedrag op 1 januari. Maar zo lang wilden en konden we dit jaar niet wachten. Want vanwege de hoge inflatie en energiekosten, hebben steeds meer mensen moeite om rond te komen. Ook werkenden en tweeverdieners. Wat ons betreft is honger voor niemand een optie. Daarom hebben we vroegtijdig de inkomensdrempel verlaagd. Dus hulpzoekenden die voorheen buiten de boot vielen (omdat ze te veel verdienden), maken nu wellicht wel kans op een voedselpakket.