Hoera voor Crooswijk

Hoera voor Crooswijk

Nieuwe Voedselbank Supermarkt

We hebben er weer eentje! Afgelopen donderdag opende onze winkel in Crooswijk haar deuren. Vanaf 31 oktober kunnen de cliënten van de eerste vier uitdeelpunten hier komen shoppen.

Het was hard werken, maar dankzij de tomeloze inzet van veel vrijwilligers is het gelukt. Onze mooie nieuwe winkel is klaar. De schappen worden gevuld en dinsdag ontvangen we de eerste cliënten.

 

Rotterdam Noord

Mensen die voorheen hun voedselpakket afhaalden bij Aafje Schiehoven, Opstandingskerk, Hildegardishuis en de Hoflaankerk zijn als eerste uitgenodigd. Vanaf komende week kunnen zij op de Crooswijkseweg zelf hun boodschappen uitkiezen. Totaal zijn dat zo'n 300 huishoudens. Later volgen ook de cliënten van uitdeelpunten Crooswijk Open Huis en Pinkstergemeente Kom en Zie. Dat zijn er nog eens 175.

 

Meer plek voor vers

De winkel wordt dagelijks bevoorraad door vrijwilligers. In plaats van een kant-en klaar-krat krijgen cliënten een kaart waarop staat hoeveel producten zij mogen uitkiezen per categorie.  De voordelen? Je neemt alleen levensmiddelen mee die je lust en op dat moment nodig hebt. En vanwege de hogere doorstroomsnelheid kunnen wij meer voedsel met een korte houdbaarheid accepteren. Meer versproducten voor de cliënten, dus!

 

Drie op een rij

De winkel in Noord is de derde op rij. Drie jaar geleden startten we in Rotterdam West. Daarna volgde een zelfbedieningswinkel op Zuid. Het streven is om op termijn nog een vierde te openen (Rotterdam Oost). Maar dat is nog toekomstmuziek.

 

Laatste kratten

Hoe dan ook, Voedselbank Rotterdam schakelt helemaal om: van uitdeelpunt naar supermarkt. Het nieuwe uitdeelsysteem is dé oplossing om nog meer mensen van gevarieerdere levensmiddelen te voorzien. Het zal dan ook niet lang meer duren voordat de laatste iconische kratten van de band rollen.

De gevel van de nieuwe Voedselbank Supermartkt aan de Crooswijkseweg.
Binnenkort kliënten van zes uitdeelpunten in de zelfbedieningswinkel shoppen.